matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
hubert05:
rozwiąż równanie: |x| + |2−x| = 2x proszę o rozpisanie
4 wrz 09:15
Marta:
x + 2 − x = 2x 2 = 2x / :2 x = 1
4 wrz 09:21
hubert05:
jak przedstawić to graficznie?
4 wrz 09:38