| √3 | ||
tg 30 = | ||
| 3 |
| √3 | ||
4 = | * (−2) + b | |
| 3 |
| −2√3 | ||
4 = | +b | |
| 3 |
| −2√3 | ||
y = | x+ 12 + 2√3 | |
| 3 |
| π | √3 | |||
a=tg | = | |||
| 6 | 3 |
| √3 | ||
y= | (x+2)+4 | |
| 3 |
| √3 | 2√3 | |||
y= | *x+ | +4 | ||
| 3 | 3 |
a mam takie glupie pyt juz do rozwiazywania rownania na etapie
| −2√3 | ||
4= | +b czy mnożac obie strony przez 3 nie powinno byc 12=−2√3+3b? | |
| 3 |
otrzymasz taki sam wynik jaki podałam, bo tn się pomylił
| 2 | 2 | |||
jeszcze pomarudzę a jeśli α= | π to jak wyznaczyc tgα? α= | to jest 120? | ||
| 3 | 3 |