matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
kier09:
sin2X
Oblicz : tgx *
2sin
2
x
Ktoś umieć zrobić
3 wrz 17:37
Godzio:
sinx
tgx =
cosx
sin2x = 2sinxcosx Odp: 1
3 wrz 17:45
pomagacz:
sin(x)
tg(x) =
cos(x)
sin(2x) = 2sin(x)cos(x) podstawić, poskracać co trzeba i masz wynik 1
3 wrz 17:47
mamba:
sin2x
sinx
2*sinx*cosx
2sin
2
x
tgx*
=
*
=
=1
2sin
2
x
cosx
2sin
2
x
2sin
2
x
3 wrz 17:48