matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
kier09:
27
2x
Sprowadź do najprostszej postaci wyrażenie
3
7−x
3 wrz 16:33
kier09:
Ktos umieć zrobić
?
3 wrz 16:34
tomq:
3
6x
=3
6x−7
*3
7x
=3
13x−7
3
7
*3
−x
3 wrz 16:52
mamba:
tomq źle to zrobiłeś
27
2x
(3
3
)
2x
3
6x
=
=
=
3
7−x
3
7−x
3
7−x
3
6x−(7−x))
=3
6x−7+x
= 3
7x−7
= 3
7(x−1)
3 wrz 21:56