Proszę o pomoc .
j: 1.podaj nierówność z wartością bezwzględną której rozwiązaniem jest przedział <−1,5>
2. Znajdź współrzędne punktu przecięcia się funkcji g(x)= x ( do potęgi2) −4 i f(x)=3x .
Wykonaj wykres funkcji i odczytaj rozwiązanie nierówności f(x)>g(x)
3. Oblicz boki trójkąta podobnego do trojkąta o bokach 5,7,11 w skali 2/5
4. Oblicz pole trójkąta o podstawie 12 i wysokości równej 75% podstawy.
5. Oblicz bok kwadratu , którego pole jest równe polu trójkąta prostokątnego o
przeciwprostokątnej równej 26cm i jednej z przyprostokątnych równej 10cm .
3 wrz 11:35
sławek:
| | −1 + 5 | |
1. |
| = 2, 5 − 2 = 2 − (−1) = 3, |x − 2|≤3 |
| | 2 | |
2. Układ równań: y = x
2 − 4 i y = 3x, rysunek: parabola i linia prosta,
nierówność: x
2−4>3x
4. a = 12, h = 75%*12
| | 1 | |
5. Trójkąt prostokątny: a2 + 102 = 262, pole trójkąta P = |
| *10*a, |
| | 2 | |
pole kwadratu S = b
2, S = P
3 wrz 11:59
j: dzięki wielkie
3 wrz 13:16