matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę
anika:
∫
x dx
1 + x
2
3 wrz 11:35
anika:
całka xdx / (1+x
2
)
3 wrz 11:36
sławek:
xdx
1
2xdx
1
∫
=
∫
=
ln(1 + x
2
) + C
1 + x
2
2
1 + x
2
2
albo podstawienie: 1 + x
2
= t
3 wrz 11:45