POPRAWA PRZEDMIOTUUUUU
Piotttttttrrrrrrr: wyznacz ekstrema funkcji f ( x,y) = 3x3 + 3x2 − y2 − 18x, o ile istnieją
2 wrz 20:27
Ona: f(x)=9x+6x−18 f(y) = 2y
teraz liczysz x i y z tych pochodnych i wychodzą punkty podejrzane o ekstremum i potem
sprawdzasz czy istnieja w nuch ekstrema dla kazdego punktu z osobna liczysz z wzoru
f"xx*f"yy=(f"xy)2>0 jezeli wyjdzie wieksze od zera to jest a jezeli mniejsze to nie ma
2 wrz 21:21
Kanapka: czy ktoś jest w stanie mi poiwedziec czy sa tu ekstrema

bo punkty podejrzane o ekstrema
wychodzą mi A(1,1( i B(−1,−1)
4 wrz 13:59