Sprawdź czy wyrażenia są równe
MaTuRa: Sprawdź czy wyrażenia W=x+3x−1 i F=x2+2x−3x2−2x+1 są równe.
2 wrz 12:15
sushi_ gg6397228:
policz w F miejsca zerowe w liczniku i mianowniku, potem zapisz w postaci iloczynowej
ustal dziedzine a potem co sie da to skróc
2 wrz 13:06
adam:
2 wrz 13:12
MaTuRa: a mógłbyś pomóc bardziej ?
2 wrz 15:04
MaTuRa:
9 wrz 09:57
oax: W funkcji F, oblicz deltę w mianowniku oraz liczniku. Otrzymasz dwa miejsca zerowe,które potem
wstawiasz do wzoru na postać iloczynową. y=a(x−x
1)(x−x
2). Na pewno po tych krokach w tej
funkcji skrócą się nawiasy

.
9 wrz 10:06