matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka oznaczona
Vergil:
Oblicz pole figury leżącej wewnątrz krzywych. ρ=a(1−cosφ) x
2
+y
2
=a
2
zdaje się że to z tego wzoru ale nie wiem jak wyznaczy górną i dolną granice mógł by mi ktoś z tym pomóc? P=1/2 ∫ρ
2
(φ)dφ
2 wrz 10:53