??
Patryk:
oblicz log
39x
8
mozecie mi to rozwiazac , jesli zobacze jeden przykład rozwiąze reszte z ksiązki
1 wrz 15:32
ICSP:
| | 1 | |
log3 9 * ( |
| )8. Teraz trzeba znać zasady działań na potęgach. |
| | 34 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log3 9 * |
| * |
| = log3 |
| = −30. |
| | 9 | | 330 | | 330 | |
1 wrz 15:35
Patryk: w odpowiedziach mam 0
1 wrz 15:37
ICSP: LOL...
| | 1 | | 1 | |
log3 9 * ( |
| )8 = log3 9 * |
| = log3 1 = 0 |
| | 4√3 | | 9 | |
Mój błąd wynikał z faktu iż pomyliłem ułamek z ułamkiem...
Ale sposób się nie zmienia. Najpierw liczysz x z pierwszego a później wstawiasz wyliczony już x
do drugiego równania.
1 wrz 15:40
Vax: | | 1 | |
log39x8 = log39 + log3 x8 = 2 + 8log3x = 2 + 8*(− |
| ) = 2−2 = 0 |
| | 4 | |
1 wrz 15:41
Patryk: dzięki za odp
1 wrz 15:45
patrycja: POMOCY:
1) logα3 9x8
11 maj 19:49
Patryk: toż to mój post z przed 2 lat
12 maj 13:41