matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
x:
Prosze o pomoc
ile to jest pochodna z: e
1
x
( e do potęgi
1
x
) ile to jest ∫e
3x
7
2
n
= 49
n
Prosze o rozwiązania
31 sie 20:54
Sławek:
[f(y)]' = f' * y'
−1
−1
(e
1
x
)' = e
y
* y' = e
y
*
= e
1
x
*
x
2
x
2
1
−1
gdzie y =
, y' =
x
x
2
(e
y
)' = e
y
31 sie 22:09
Eta:
1
1/ (e
1
x
)
'
= e
1
x
*(−
)
x
2
1
2/ ∫e
3x
dx=
*e
3x
+C
3
31 sie 22:14
x:
a co do 3)? bo mi się zawsze myli czy 7*2 czy 7 do potegi 2 ale zapewne 7 do potegi 2 bo 7
2
n= 7
n
*7
n
31 sie 22:19
Eta:
7
2n
= (7
2
)
n
=49
n
31 sie 22:21