matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć maksimum i minimum funkcji
ola:
Znaleźć maksimum i minimum funkcji: f (x,y) = x
2
+ y
2
+ z
2
na zbiorze M = { (x,y,z) ∊ R
3
: x
2
+ 2y
2
+ 3z
2
= 1, z=
1
2
}
31 sie 19:20