zadanko
bodzio: | | 9 | |
Korzystając ze wzoru przelicz stopnie Fahrenheita na Celsjusza. F= |
| C+32 |
| | 5 | |
F= −40
31 sie 11:18
bodzio: I jeszcze jedno F=0
31 sie 11:21
sushi_ gg6397228:
podstawiasz pod F liczbe i liczysz C
31 sie 11:29
bodzio: no nie potrafie
31 sie 11:34
Vizer: No to trudno komuś pomóc, jeśli się nie umie prostych działań arytmetycznych....
31 sie 11:38
bodzio: nie wychodzi mi, pokazcie na jednym przykladzie jak to obliczyc i dalej juz dam rade chyba
31 sie 11:47
31 sie 12:04
bodzio: Dzięki!
31 sie 12:06