matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie różniczkowe
gg:
oblicz równanie różniczkowe y'+xy=xy
3
30 sie 15:20
xXx:
y'+xy=xy
3
dx
+xy=xy
3
dy
dx
= x(y
3
−y)
dy
dx
= y
3
− y
dy*x
dx
= (y
3
− y) dy
x
dx
∫
= ∫ (y
3
− y) dy
x
1
lnx =
y
4
− 1 + C
4
dokończ
30 sie 17:20
gg:
oki dzięki
30 sie 17:25
xXx:
1
1
tam jest pomyłka oczywiście całka z y
3
−y=
y
4
−
y
2
4
2
30 sie 17:55
gg:
oki
30 sie 18:15
sushi_ gg6397228:
dy
y'=
wiec reszta dalej jest źle policzona
dx
30 sie 18:17