matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Patryk:
Przedstaw wyrażenie w postaci logarytmu pewnej liczby
3
log
√
x
−
logx
2
moje obliczenia
3
log
√
x
−
logx
2
1
3
logx
−logx
2
2
1
x
2
1
3
2
log
−
=
=1
3
x
2
2
2
2
logx
1
1
wynik powinien być log
x
30 sie 11:49
Patryk:
moze −1
30 sie 11:53
Patryk:
1
x do potęgi −1 =
x
30 sie 11:54
Godzio:
30 sie 12:01
Patryk:
30 sie 12:02