.
Zadanie na egzamin, POMOCY!: ((1−√3) + (1+√3)i2+2i)60
oblicz.
28 sie 15:24
Zadanie na egzamin, POMOCY!: pomoże ktoś?
28 sie 16:06
Zadanie na egzamin, POMOCY!: mi wychodzi (1−1i)60
sprawdzi ktoś?
28 sie 16:20
sushi_ gg6397228:
zapisz to porzadnie
28 sie 16:46
Zadanie na egzamin, POMOCY!: tzn. co masz na myśli pisząc porządnie?
28 sie 17:05
Godzio:
O to :
| | (1 − √3) + (1 + √3)i | |
( |
| )60 |
| | 2 + 2i | |
28 sie 17:07
Zadanie na egzamin, POMOCY!: dokładnie tak
28 sie 17:16
Trivial:
=1.
28 sie 17:26
Zadanie na egzamin, POMOCY!: Trival potwierdzasz że to jest dobrze?
28 sie 17:48
Trivial: To wyrażenie jest równe 1.
28 sie 20:36
Trivial:
| | (1−√3) + (1+√3)i | | [(1−√3)+(1+√3)i](1−i) | |
( |
| )60 = ( |
| )60 = |
| | 2+2i | | 2(1+i)(1−i) | |
| | (1−√3)+(1+√3)i − (1−√3)i+(1+√3) | | 2+2√3i | |
= ( |
| )60 = ( |
| )60 = |
| | 4 | | 4 | |
z = 1+
√3 = |z|e
iφ.
|z| =
√1+3 = 2.
| | 2eiπ/6 | |
Z = ( |
| )60 = ei*10π = 1. |
| | 2 | |
29 sie 01:06
Trivial:
Oczywiście z = 1+
√3i
29 sie 01:06