matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz: (p{4p{2}+2p{7}}+p{4{2}-2p{7}})^2
przemo:
Oblicz: (
√
4
√
2
+2
√
7
+
√
4{2}−2
√
7
)
2
28 sie 11:34
przemo:
Oblicz: (
√
4
√
2
+2
√
7
+
√
4
√
2
−2
√
7
)
2
28 sie 11:35
ICSP:
4
√
2
+ 2
√
7
+ 2
√
(4
√
2
+ 2
√
7
)(4
√
2
− 2
√
7
)
+ 4
√
2
− 2
√
7
= 8
√
2
+ 2
√
32 − 28
= 8
√
2
+ 4 = 4(2
√
2
+1)
28 sie 11:37