matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz miejsca zerowe
majkaa:
Wyznacz miejsca zerowe o ile istnieją:
3x
3
+ 6x
2
y=
|x| −6
27 sie 11:40
hanka:
Założenie: x≠−6 i x≠6 y = 0 ⇒ 3x
2
(x + 2) = 0 x = 0 lub x = −2
27 sie 14:27