oj
Kici ;): Mam takie zad; 3x
2 + x = 4 , no więc tak ; 3x
2 + x − 4 = 0 i trzeba wyliczyć x
1 i x
2, i mi
wyszło tak x
1 = −
43 a x
2 = 1, a w odp; nie ma takiej odp;

HELP ME
25 sie 22:31
def: Dobrze rozwiązałaś. Błąd w książce.
25 sie 22:32
Jack:
to pewnie nie pytają o pierwiastki
25 sie 22:32
def: a może o zespolone ?
25 sie 22:33
def: pff głupotę palnąłem ;s
25 sie 22:34
Jack:
w tym przypadku są przecież identyczne z rzeczywistymi
25 sie 22:34
Jack:
ano, spoko
25 sie 22:34
omfg: Błąd w druku albo nie patrzysz na to zadanie co trzeba

.
25 sie 22:35
Kici ;): żeby się tak nabijać z kobiety xD A w książce jest napisane,że x
1 = −1 i x
2 =
43
25 sie 22:38
Jack:
no to jest źle − kto miał rację?
25 sie 22:39
Kici ;): omfg aż taka ślepa to ja nie jestem
25 sie 22:39
def: Zaraz tam nabijać, nudzi się nam tylko

Kici

a spać to nie musisz?
25 sie 22:40
Kici ;): Jack ; ale mi ze wzoru nie wychodzi no
25 sie 22:40
Jack:
miałem na myśli osoby na forum, które "strzelały" jaka jest przyczyna rozbieżności
25 sie 22:41
Kici ;): def nie ma jeszcze 23
25 sie 22:42
Jack:
| | c | | −4 | |
widać, że pierwiastkiem jest x=1. Potem ze wzorów Viete'a mamy x1*x2= |
| = |
|
|
| | a | | 3 | |
Masz "ze wzoru"
25 sie 22:42
def: ale dawno już po dobranocce?

a ty się uczysz już do matury czy czegoś innego?
25 sie 22:42
def: @Jack: to jeszcze może rozwiąż to twierdzeniem o pierwiastkach wymiernych i tw. Bezouta?
25 sie 22:43
Kici ;): def to czemu nie śpisz xD
25 sie 22:44
def: czekam na dobranockę jutrzejszą

ponawiam pytanie −> a ty się uczysz już do matury czy czegoś
innego?
25 sie 22:45
Kici ;): ja rozwiązuje arkusze maturalne, i tam takie są błędy, że już nawet najprostsze zadania mi się
mylą
25 sie 22:45
def: Jesteś moim rocznikiem

bo już za dużo robisz, nie można tak ciągle, musisz sobie odpoczynek
zrobić, bo będzie jeszcze gorzej Ci się mylić.
25 sie 22:47
Kici ;): def właśnie piszę pracę magisterską z Bankowości xD
25 sie 22:47
Kici ;): def w wakacje odpoczynek, gdzie ty mieszkasz w ogóle xD
25 sie 22:49
def: ee to jednak nie, sprytnie mnie zmyliłaś

to witamy na forum studentkę z miasta ... ? właśnie skąd jesteś

?
25 sie 22:49
def: ja mieszkam w domu
25 sie 22:49
Kici ;): z tą bankowością to żart xD mam nadzieję, że chyba każdy załapał
25 sie 22:49
def: no to ładnie mnie w konia robisz

to w końcu jaki wiek? ale tak szczerze ?
25 sie 22:50
Kici ;): a ja w mieszkaniu
25 sie 22:51
Kici ;): 1994
25 sie 22:51
Kici ;): więc magister to mi jeszcze nie grozi, w ogóle mi nie grozi xD
25 sie 22:52
sushi_ gg6397228:
to sie zapiszcie na forum randkowe

i tam mozecie gadac do woli
co do zadania, jezeli dali takie odpowiedzi, to moze bylo 3x
2+x=
− 4
25 sie 22:52
def: No to młodsza o roczek i już myśli o maturce, coś niebywałego

no ja też w mieszkaniu

Myślisz o rozszerzeniu z matmy?
Ja jestem z Łomży, a ty?
25 sie 22:53
def: sushi już zazdrosny xD
25 sie 22:53
Jack:
raczej −3x2+x=−4
25 sie 22:54
Kici ;): ja idę na aktorstwo, albo do cyrku tak mi wszyscy radzą xD
25 sie 22:55
def: ta opcja druga raczej lepsza

odp na wszystkie pytania
25 sie 22:56
Kici ;): Jack wiesz co, czy ty myślicie, że takiej wady wzroku to by mi nie wykryli xD
25 sie 22:56
Jack:
znów nie rozumiesz

Albo był błąd w odpowiedziach, albo błąd w zadaniu... Poza tym nie wiemy
czy bierzesz to z zeszytu koleżanki (i znasz odpowiedź jaką nauczycielka podała), czy z
jakiegoś zbioru zadań
25 sie 22:57
Kici ;): 
def ja jestem z Warszawy, teraz pewnie pomyślisz, Bóg wie co xD
25 sie 22:58
def: Co mam pomyśleć? Nic sobie nie pomyślałem.
Za rok może się zobaczymy, bo idę studiować do wawy, jak się dostanę xD
25 sie 22:59
def: Minęła 23, chyba ktoś poszedł spać

Zadanie dla Kici:
Dla pewnych liczba a i b zachodzą równości: a
2−b
2=200 i a+b=8. Dla tych liczb wartość
wyrażenia a−b wynosi?
Matura podstawowa, nie musisz obliczać a i b. Wystarczy coś zauważyć

.
25 sie 23:02
Kici ;): chodzi o to, że o ludziach z Warszawy to raczej inne miasta nie mają dobrego zdania xD
o i def może się zobaczymy

ale na pewno nie na tej samej uczelni, bo ty idziesz pewnie na
politechnikę

?
25 sie 23:04
def: Ja tam złego zdania o warszawiakach nie mam. Jeszcze nie wiem gdzie idę, to jest wielka
niewiadoma, zależy co będę studiował xD
25 sie 23:06
Kici ;): def; 25

tak? masz mnie za durną

Sorry, że tak długo, ale piorun trzasną i mój pies zaczął
wariować
25 sie 23:39
def: Tak 25, nie mam

Ja tam poszedłem już spać
26 sie 14:46