hmmm
0: nie wiem gdzie robię błąd ....
mam takie zadanie
| | 1 | |
równanie prostej przechodzącej przez punkty A(0;0) i B( |
| ; −1 ) ma postać
|
| | 2 | |
no i mi wychodzi y = −2x
a w odpowiedziach jest innaczej .... wątpie żeby popełnili bład więc udałem sie tu ...
gdyby mógł ktoś rzucic okiem ...
25 sie 16:26
AC:
OK!
| | 1 | |
y = −2* |
| = −1 czyli B leży na prostej, jak i A. |
| | 2 | |
25 sie 16:29
0: tylko że w odpowiedzi jest y = 12x ....
25 sie 16:33
def: A(0;0) więc prosta będzie miała postać y=ax
a=−2
Także y=−2x
Błąd w odpowiedziach.
25 sie 16:37
0: arkusz dla maturzysty ..... awesome .....

dzięki
25 sie 16:38
def: Do prostej podanej w odpowiedziach nie należy punkt B.
25 sie 16:38