poprawka matura
Sebek:

czy jest to dobrze zrobione? poprawkowa matura
rozwiąż nierówność x
2 − 3x + 2 < 0
√Δ=1
x
1 = 1
x
2 = 2
x∊(1,2)
dobrze?
25 sie 15:16
sushi_ gg6397228: tak
25 sie 15:20
Sebek:

kąt α jest ostry i sinα = 1/4 . oblicz 3 + 2 tg
2α
4
2 = 1
2 + x
2
16 = 1 + x
2
−x
2 = −15
x =
√15
3 + 2 * (
1√15)
2
3 + 2 *
115
3 +
215
= 3
215
dobrze jest?
25 sie 15:33
sushi_ gg6397228:
zadania maturalne zostały zrobione, poszukaj wczesniejszych wpisów−−> ma kolo 100 postów jeden
wątek
25 sie 15:38
Sebek: okok
25 sie 15:39