matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
majkaa:
Proszę o rozpisanie: (|x|−4)(1−|x|)=5
25 sie 14:28
majkaa:
proszę o pomoc :<
25 sie 14:33
sławek:
|x| − |x|
2
− 4 + 4|x| = 5 x
2
− 5|x| + 9 = 0 Δ = 25 − 36 < 0, brak rozwiązań
25 sie 14:59