matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Sławek:
1
Rozwiąż równanie 2
−sin
2
x
=
2
24 sie 17:26
Trivial:
obustronnie log
2
24 sie 17:31
o nie:
1
zamień sobie
na 2
−1
2
masz że −sin
2
x=−1 sin
2
x=1 no i dość proste bo sin
2
x przyjmuje jeden gdy sinx=1 albo sinx=−1
24 sie 17:36
Sławek:
π
3π
czyli x =
lub x =
2
2
24 sie 18:02
o nie:
π
na dobrą sprawe
+kπ
2
24 sie 18:04
Sławek:
oki
24 sie 18:06