matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz Pp całkowitej czworościanu
Ewelinaaaa:
Dany jest czworościan którego wysokość ściany bocznej jest równa 2√3. Oblicz Pp całkowitej tego czworościanu. z góry dziękuje!
24 sie 13:16
Eta:
a
√
3
h
b
=h
p
=
2
a
√
3
=4
√
3
a=4
a
2
√
3
P
c
=4*
=a
2
√
3
=16
√
3
4
24 sie 13:34