Ekstrema lakalne funkcji dwóch zmiennych
Piotr student: Zadańko dla Basi
Zbadać ekstrema funkcji z=f(x,y):
f(x,y)=xy2=(a−x−y)3
23 sie 22:36
Piotr student: Basiu jest to trudny przykład myślałem nad nim i mogę sobie poradzić z zadańkiem
23 sie 22:41
Basia: popraw: co tam ma być zamiast drugiego = ?
23 sie 22:42
Piotr student: nie mogę sobie poradzić z zadańkiem liczę na twoją pomoc
23 sie 22:42
Piotr student: f(x,y)=xy2(a−x−y)3
23 sie 22:44
Basia:
strasznie dużo tu będzie liczenia; spróbuję jutro, bo teraz znikam
23 sie 22:59
Piotr student: jutro oki
23 sie 23:02
Piotr student: a nie znasz kogoś kto tłumaczy fizykę na forum możesz wymienić te osoby?
23 sie 23:03
Gustlik: Piotr student ja mogę Ci wytłumaczyć fizykę. Pozdrawiam
24 sie 02:12