matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całki
michal:
oblicz całki a) ∫2
x
*sinxdx b) ∫
√
3x−4
dx c) ∫lnxdx d) ∫ x/
√
x
2
+4
23 sie 21:25
sushi_ gg6397228:
a) dwa razy przez czesci b) 3x−4=t podstawienie c) u=ln x v ' = 1 przez czesci d) x
2
+4x= t podstawienie
23 sie 21:32