.
Licealistka: Dane są zbiory A= { x: x ∈ R ∧ |x|> 5} ∧B= { x: x ∈ R ∧ x ≤ }
a) wyznacz zbiory A∪B i A∩B
b) wypisz wszystkie liczby pierwsze, które należa do zbioru B−A
23 sie 17:26
Gadziu: x≤co

?
23 sie 17:57
Licealistka: Dane są zbiory A= { x: x ∈ R ∧ |x|> 5} ∧B= { x: x ∈ R ∧ x ≤ 4}
sorki
23 sie 18:01
xXx: x∊R, A= {x: x>5 ∨ x< − 5}, B= {x: x≤4}
A∪B=(−∞;4> ∪ (5;∞)
B\A= (−5; 4>
Liczby pierwsze należące do B\A to 2 i 3
23 sie 18:11
Licealistka: dziękuje
23 sie 18:16
Licealistka: ale mi nie chodzi o różnicę a iloczyn zbiorów ale i tak dziękuje

a nie powinno być tak:
A∪B=(−
∞;
5)∪ (5;
∞)
A∩B=(−5;4>
B\A= (−5; 4>
Liczby pierwsze : 2 i 3
23 sie 18:42
Licealistka: B\A= ∅ to przecież zbiór pusty prawda?
23 sie 18:44