geometria analityczna, proste prostopadłe
Patris: Podaj równanie prostej prostopadłej do prostej x=12 przechodzącej przez punkt M(−3, 5).
Tą prostą jest oczywiście y=5, ale pytanie brzmi jak zapisać rozwiązanie takiego zadania na
sprawdzianie?
23 sie 16:51
Patris: Podaj równanie prostej przechodzącej przez dwa punkty: A(3,10) B(3,0).
Prosta to x=3, ale jak zapisać rozwiązanie na sprawdzianie.
23 sie 16:58
Gadziu: Możesz rozwiązywać graficznie, więc nei ma problemu, tylko musisz napisac jakis mały komentarz
23 sie 17:05
Patris: własnie o ten mały komentarz mi chodzi
23 sie 17:07
Patris: help?
23 sie 17:22
Gadziu: np. z układu współrzędnych wynika, że prosta k przechodząca przez punkt M jest prostopadła, do
prostej p, można odczytać jej wzór y=5
23 sie 18:55