POPRAWKA MATURY
Misiek: czy w 1 zadaniu otwartym wyszło Wam x należy <1,2> prosze o odpowiedz

i w zadaniu z okręgiem
podzielonym na 12 czesci gdzie trzeba było obliczyc mniejszy kąt wyszło Wam ze ma miarę 150* ?
23 sie 11:53
sushi_ gg6397228:
podaj tresc zadania
23 sie 12:07
Misiek:

jakbym jeszcze je pamiętał to było by fajnie. wiem ze zadanie z tymi kątami brzmiało mniej
więcej tak:
są 2 kąty wpisane w okrąg i jaką miarę ma mniejszy kąt.
23 sie 12:24
Misiek: ja oznaczylem do α i zrobiłem tak:
α+β=360*
α=512
β=712
360*/12=30*
5(30*)=150* i to jest miara kąta α
23 sie 12:28
sushi_ gg6397228:
masz tak jak zegarek, kazdy kat ma 30 stopni od kropki , do srodka i nastepnej sasiedzkiej
kropki
takie cos to ma 120 stopni
23 sie 12:29
Misiek: może źle rusunek zrobiłem wiem ze była zależność miedzy kątami jak 75
23 sie 12:31
sushi_ gg6397228:
nie ma dobrego rysunku, nie ma dobrej pomocy
23 sie 12:33
Misiek: oby rysunek był błędny a nie moje myślenie na maturze bo jeśli tak to wygladało to mam zadanie
w plecy −.−
23 sie 12:33
ja: W pierwszym wyszlo (1,2) czy <1,2> ?
23 sie 12:43
Misiek: <1,2> raczej
23 sie 12:51
Misiek: tresc zadania brzmiala tak: x2−3x+2<0
23 sie 12:56
stanislaw: odp. (1,2)
23 sie 13:00
Misiek: jest róznica jaki nawias damy czy nie bardzo ? bo ja dałem <> a ma byc () ?
23 sie 13:04
Marta..: a wlasnie nie dadzą zadnego punktu za nawias

?
23 sie 13:29
sushi_ gg6397228:
odpowiedz jest błedna, wiec moze dadza za wyliczenie miejsc zerowych
23 sie 13:51
anecia851: ja mam (1,2) i raczek jest ok
23 sie 14:20