matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Laura:
wyznacz wzór ogólny ciągu geom. : a)−1 3/4, 1/2, −1/7,...
22 sie 23:27
Eta:
7
a
1
=−
4
a
3
1
2
q=
=−
*2= −
a
2
7
7
a
n
=a
1
*q
n−1
=.......
22 sie 23:36